Hoppa till innehåll

Grundläggande

vuxenutbildning

“Rötterna till utbildning är bitter, men frukten är söt.”

Aristoteles

Andel drömmar som besannats

97%

Grundläggande vuxenutbildning – vad är det?

Den utbildning man får via grundvux motsvarar den utbildning som elever får i grundskolan, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna studenter. Studierna är mer koncentrerade och därför sjunker antalet undervisningstimmar. Det betyder att man som student får arbeta mer självständigt och ta mer eget ansvar för sina studier och sina studieframgångar.

Man bestämmer själv, tillsammans med en vägledare, i vilken takt man vill studera och antalet ämnen som man vill kombinera. Studie och yrkesvägledaren hjälper också att skapa en individuell studieplan som man sedan följer under tiden man studerar. 

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för de som behöver komplettera en utbildning på grundskolenivå. Man kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan man fortätter på gymnasienivå. Då är komvux/vuxenutbildning ett bra alternativ.

Våra kurser är svenska matematik engelska

Ansökan

Schema

FAQ

Om du är intresserad av att studera kontaktar du studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun. Du hittar alla kontaktuppgifter här»

Grundvux

är grundskolekurser på vuxenutbildningen. Passar dig som inte är klar med grundskolan.

Gymnasievux

är gymnasiekurser på vuxenutbildningen. Passar dig som inte är klar med gymnasiet eller behöver komplettera dina gymnasiebetyg.

Dina betyg får du genom att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Om du har betyg från en annan kommun kontaktar du skolan som utfärdat dina betyg.

Vuxna är behöriga att delta i Komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år.

Dessa regler gäller:

De är bosatta i Sverige. De har inte de kunskaper som utbildningen erbjuder. (alltså inte tidigare betyg/examen) De har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Många kommuner har tagit bort möjligheten att läsa upp redan godkända gymnasiebetyg i vuxenutbildningen. Den möjlighet som nu finns är istället att göra en prövning i ett eller flera ämnen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.